Dotter till en grå panter avreagerar sig.

Den här bloggen skriver jag, för att berätta något om hur det är att vara dotter till en gammal mor som inte längre klarar vardagen på egen hand. Inte så mycket om hennes tillkortakommanden, utan mer om hur det fungerar eller snarare inte fungerar runt omkring. Om maten inte minst, hur det blir när man inte har makten över det man äter längre. Överhuvudtaget om hur det blir när man inte vet och kan så mycket längre.

söndag 10 juni 2012

Epilog

I söndags hade vi begravning för mor och det var så fint. Det var mycket musik och det var musik som hade anknytning till mor. "Gammal fäbodpsalm" för att påminna om barndomens somrar som ofta tillbringades på fäbod hos släkten i Hälsningland. "My way" för favoriten Sinatra. Psalmerna "I denna ljuva sommartid" och "En vänlig grönskas.." för att mor valde solen före sängen sista dagen i sitt liv. "What a wonderful world" av samma anledning och som avslutning "Visa från Utanmyra" som mor lyssnat på många gånger i Jan Johanssons tappning.
Prästen hette Anna-Karin och hon förklarade så fint för barnbarnsbarnen som var med, varför man gjorde som man gjorde. De satt som tända ljus hela tiden, treåringen i pappas knä och åttaåringen mitt emellan föräldrarna och med ett fast grepp om mammas hand. Sen under minnestsunden, när de fått i sig lite mat smet de ut i solen och lekte och jag tror att "Gammo" gammelmormor också smet ut och var med dem, hellre än att sitta kvar och lyssna på minnesord! Minnesord som åtföljdes av träd i VI-skogen. Många träd, så nu har hon en egen skog någonstans...
Den här bloggen började jag skriva i januari 2010, efter att ha fått parkeringsböter utanför det första äldreboendet mor flyttade till. Jag fick vd´n för det kommunala bostadsbolaget att lova att markera en lastzon, så att man åtminstone inte fick böter under i- och urlastning av åldrig släkting. Något som kan ta sin lilla tid. Jag påminde några gånger, men än har inget hänt. Det kanske beror på att man har fullt upp med att bygga 55 nya lägenheter, varav hälften seniorboende? Tre överklaganden har inkommit angående byggnationen. Alla tre gäller oro för att det ska bli för få parkeringsplatser i området!

SLUT 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar